KORONA-ÅR BLE REKORDÅR

Published by Håkon Håve Smørvik on

Vi er allerede godt i gang med året i 2021 og har nettopp gjennomført årsmøte og gjennomgått tallene for 2020. Med korona, stengte skoler, karantene, stengte haller, utsatte og avlyste kamper skulle man tro at dette ble et tøft år, ikke bare for Stjørdal Basket, men basket generelt.

Men tallene er klare og 2020 ble et rekordår for Stjørdal Basket! Det viktigste vi bryr oss om er å aktivere flest barn og ungdom til denne fantastiske sporten. Fra 2019 til 2020 har økningen på antall medlemmer økt med 35%! Det tror vi er en ny rekord de siste 10 årene. Basketen har virkelig grodd godt i Stjørdal under pandemien med en økning fra 75 medlemmer til 101.
Den største økningen ser vi i alderen 6-12 år hvor hele 49 av våre medlemmer befinner seg i, og som vi håper å beholde i lang tid fremover.

Det samme viser tallene fra NIF at basketball i Norge har grodd 3. best under pandemien med en økning på 12% landsbasis. (se sak på basket.no)

Hva har skjedd?

Hva er bakgrunnen for dette? Mye skryt må gis til alle de frivillige i styret som ble satt sammen i april 2020 og ble enige om at rekruttering skulle stå høyt på listen dette året, med gode tiltak som promotering, annonser og oppstart av nye grupper. Sammen med dyktige trenere og andre ressurspersoner som har bidratt til å spre budskapet om basket så har man lyktes med dette prosjektet. Et år med med mye nedstengning og mye dødtid har gitt mye rom til dedikasjon og arbeid for å gi det lille ekstra, selv om det har vært mye motgang. Og med få kamper og sosiale reiser så har trenerne virkelig stått på for å få aktive og varierte treninger i hallen.

Hva blir neste? 

Så spørs det om 2021 kan bli like suksessfullt som 2020. Vi håper på mange kamper, mye aktivitet, mye glede og enda mer mestringsglede for alle! Vi har store planer for året 2021 og ønsker å bygge videre på forrige år. I tillegg håper vi dette kan bli året hvor jentebasketen kommer tilbake til store høyder som den har vært tidligere her i Stjørdal. Følg med på nettsidene, facebook og instagram for oppdateringer!

Categories: Nyheter