Lovende start for U14

Published by Frank on

cropped-klubblogo_uten_teskst_rundt-150x150-1.jpgStjørdals U14-lag vant mot Ranheim på grunn av godt forsvarsspill. Kampen endte 41-31.

Det var klart for årets første seriekamp da vi reiste til Vikåsenhallen for å møte Ranheim. Det var nerver og spenning i kroppen til guttene som ville vise at de var klar for å ta fatt på sesongen. Vi var klar på at det var hardt forsvarsspill, høy intensitet og stor innsats som måtte til for å vinne denne kampen. Dette viste de til svært stor grad i de 2 første periodene, hvor vi klarte å holde Ranheim til kun 10 poeng sammenlagt, og kunne gå til pause med en 10-19 ledelse.
I løpet av kampen viste vi til grader godt offensivt lagspill og kom ofte til gode skuddmuligheter. Her kom også nervene inn og viste at vi ville mer enn vi kunne og dermed bommet på enkle scoringsmuligheter.

Aksel Huseby hadde stor fart som vi klarte utnytte godt og kunne løpe inn en del fast breaks. Mens Andreas Bakken ofte kom seg til straffelinjen med sin aggressive spillestil og måten å angripe kurven på. Dette var noe flere gjorde og vi endte med å score 8 poeng fra straffelinjen. Noe som viste seg å være avgjørende for kampen.
Brødrene Weisethaunet kombinerte for hele 28 poeng hvor lillebror Marius bidro med noen saftige «swisher» fra utsiden av boksen. Så var det storebror Jo Kristian som var scoringsmaskinen i denne kampen og scoret på alle mulige vis. Alt fra 3-poenger til straffe til lay-ups. Sigurd Bremseth ble vår store mann defensivt og bidro med veldig mange returer om ble viktig for laget. Vetle Vikan viste at han kunne passere sin mann og brukte dette til sin fordel for å komme seg mot kurven. Styrker N. Torstensen var meget bevegelig gjennom hele kampen og var flink til å skape rom for andre, og kom seg ofte fri fra sin mann. Heine Thorvik var en mester på å skjule sine pasninger og lurte motstanderne mer enn én gang hvor de skulle gå.

Alt i alt var dette en god serieåpning, hvor det først og fremst var forsvarsspillet som vant oss kampen. Trenerne Håkon Håve Smørvik og Thomas Stavå var meget fornøyde med det de så, men så også at det er mye som kan jobbes med. En lovende start på en lang basketballsesongen.