Regler for Gjensidige Cup 2016

Published by webred on

1. Navneliste/lagoppstilling for laget med spillernummer oppført, skal leveres før cupen starter. Samme lagoppstilling føres på kampskjema for resten av cupen med mindre lagleder varsler hovedsekretariat om endringer senest 60 minutter før kampstart i hver kamp.

Det er lagleder/treners ansvar å kontrollere i god tid før kampstart at det er riktig lagoppstilling som står oppført på kampskjema.

2. Hvert lag kan benytte ubegrenset antall spillere i turneringen, men maks 12 i hver kamp. Ingen spiller er spillerberettiget uten å ha betalt avgift.

Eventuelle overårige spillere kan kun benyttes etter innvilget søknad til arrangøren.

3. Det er tillatt å spille på flere lag i forskjellige aldersklasser (så lenge aldersgrensene overholdes). Stjørdal vil forsøke å unngå kollisjoner i kampoppsettet dersom dette er mulig. Dette må varsles og så langt mulig godkjennes ved påmelding.

4. Enkelte kamper i innledende puljespill kan bli avviklet på mindre baner. Alle semifinaler/finaler går på stor bane. Trepoengsregel benyttes kun på baner med nødvendig oppmerking.

5. I innledende kamper og semifinaler er spilletiden 2×12 minutter effektiv spilletid.

I finaler spilles 4×7 minutter effektiv tid.

Hvis det er poenglikhet etter ordinær tid spilles tre minutters ekstraomganger til en vinner kan kåres.

6. Det tildeles en time-out før pause og en etter pause til hvert lag i alle kamper. Dette gjelder både i innledende runder og i finalespill.

7. 24 sekunders regelen administreres av dommer, i innledende runder.

Det samme gjelder 8 sekunders regelen.

8. 4 fouls på spiller medfører utvisning.

På den 7 feilen i hver omgang dømmes det lagfeil. I finalen dømmes det lagfeil på femte feil i hver quarter.

9. Tilbakespillsregelen (Back court) gjelder i alle kamper.

10. Ved draktlikhet bytter det laget som står oppført først i programmet. Lagene plikter å sjekke dette på forhånd, for å unngå forsinkelse.

11. Ved poenglikhet i pulje gjelder først innbyrdes oppgjør, deretter plusspoeng totalt.

12. Arrangøren forbeholder seg retten til å seede lagene ved behov, etter egen vurdering.

Utover overnevnte regler spilles turneringen så langt mulig etter Norges Basketballforbunds godkjente spilleregler. Dette gjelder også eventuelle tilpasninger i enkelte aldersklasser.