Vertsfamile for Lucas

Published by webred on

Lucas fra Tyskland ønsker å fortsette å bo i Stjørdal.lucas

AFS trenger hjelp til å finne vertsfamilie for han.

 

Lucas Roy, f. mars 1999, er utveksligselev i Stjørdal dette skoleåret gjennom organisasjonen AFS. Han kom like før skolestart og har hittil bodd hos det som kalles en velkomstfamilie. Men nå trenger AFS hjelp til å finne en permanent vertsfamilie for han resten av skoleåret.

 

Alle tips og henvendelser mottas med takk!

AFS håper på kjapp respons fra spontane stjørdalinger!

 

Lucas går på forskerlinja i 1.klasse på Ole Vig vgs og spiller basket i Stjørdal basketklubb.

 

AFS ønsker raskest mulig å få kontakt med en familie i Stjørdal som har hjerterom og husrom og kan tenke seg å ta imot Lucas og bli kjent med han, slik at han kan fortsette å bo i det miljøet han har begynt å bli kjent i. Som utvekslingselev skal han være mest mulig et familiemedlem, en «sønn», og behandles som eventuelt andre barn i familien.

 

Inge Grøntvedt er lokal AFS kontaktperson i Stjørdal for Lucas. Han forteller at han opplever Lucas som en positiv gutt som har lært seg utrolig bra norsk på disse ukene, og han har allerede noen venner på skolen. Han er litt forsiktig, men er trivelig å være sammen med. Han har ikke mange fritidsaktiviteter som han «må» være med på (er ikke vant til det hjemmefra), men er sosial og liker å være sammen med venner. Han er også vant til å ha god kontakt med hele familien sin i Tyskland og være med på familieaktiviteter. Hytteturer er jo f.eks. en vanlig norsk variant av det, og som han nå har hatt flere positive erfaringer med.

Her er noe info fra søknaden hans:

Lucas er eldst av fem søsken, og har vokst opp i en by i Ruhrområdet. Som eldstemann i søskenflokken er han vant til å hjelpe til hjemme, og å sitte barnevakt. Lucas er veldig skoleflink, og gjør det spesielt bra i matte, kjemi, IT, samfunnsfag og gym. Han tar også ekstraundervisning i matte på universitetsnivå.

Lucas er en rolig og snill gutt. Han er glad i å spille fotball, jogge og hogge ved, og spiller også piano. Når han er hjemme og slapper av liker han godt å høre på musikk, lese og spille tv-spill. Det er viktig for ham å kunne holde seg i aktivitet, og han håper han kan drive med noe sport i Norge en gang eller to i uken – enten fotball eller noe helt annet.

 

Hvis noen vil vite mer, helt uforpliktende, kan de ta kontakt med

Inge Grøntvedt tlf. 900 50 558, eller

Solbjørg Musum (lokallagsleder i AFS Nord-Trøndelag) tlf. 452 52 183

Categories: Uncategorized