Resultater søndag Gjensidige Cup 2014

Published by Frank on

15215909877_e322b64962_zNTNUI Shakers og Nidaros Jets vant henholdsvis dame- og herreklassen under årets Gjensidige Cup i Stjørdal. Ålesund trakk det lengste strået i U14-klassen, mens både i U16- og U19-klassene ble finalekampene rene internoppgjør for Sverresborg.

Etter en laaaaaang lørdag i hallen gjensto bare 14 kamper dørene til Stjørdalshallen åpnet søndag morgen. Og selv om to av de seks lagene i dagens tre første kamper greide å ankomme hallen for sent ble kampene avviklet omtrent som planlagt.

Svenske Östersund Basket sto for dagens kanskje største overraskelse da de spilte seg frem til finale ved å slå ut BLNO-spillerne i Nidaros Jets 2 i en jevn og spennende semifinale. I den andre semifinalen ble det også jevnt, med et sterkt Singsaker-lag mot resten av Jets-gutta. Der greide imidlertid Jets til slutt å sikre en åttepoengsseier. I finalen tok drivstoffet tilsynelatende slutt for svenskene, som skjøt mest ring ut da de ble totalt overkjørt av Nidaros Jets 1.

Også i dameklassen ble det jevne oppgjør om hvem som skulle få spille finalen. NTNUI Shakers trengte en overtidsperiode på å slå arrangørklubbens damelag, Stjørdal Lady Dragons, mens studentenes andrelag, NTNUI Chickens måtte se seg slått med åtte poeng av fjorårets serievinner i 1K, Singsaker. Dermed var det duket for en ganske jevn damefinale, der studentene på NTNUI Shakers dro i land en tipoengsseier til slutt

Langveisfarende Ålesund Sharks vant finalen i den yngste gutteklassen, G14, med solide 62-25 over Byåsens gutter.

I de to andre guttefinalene, i G16 og G19, var det duket for rene Sverresborg-finaler.

I U16-klassen tok Sverresborg G99 til slutt seieren over Sverresborg G00 med 57-44. I den andre finalen imponertet Sverresborg G98 da de beseiret Sverresborg G97 med 59-42.