Sjuendeplass i NM-sluttspillet

Published by Frank on

Stjørdal BBKs juniordamelag endte på sjuendeplass i sluttspillet for U19-lag i helgen. Det ble et meget tøft møte med Norges beste lag for et skadeplaget Stjørdal-lag. Søndag ble det tap i begge kampene i plasseringsspillet.

På forhånd hadde ikke stjørdalsjentene forventninger om medalje, men om å få spilt gode matcher, se god basket, lære litt og kanskje ta med seg et par seire. Det siste ble det ingenting av. Mot det svakeste laget vi møtte, Ammerud, som vi burde greie å spille noenlunde jevnt med, tok kreftene rett og slett slutt i tredje periode da Stjørdal gikk poengløse av banen.

Noe av poengdifferansen skyldes nok at det for vår del var dagens andre kamp, mens de møtte friske og uthvilte til sin eneste kamp søndag.  Det hjalp heller ikke at Grete Husbyn var plaget av ankelen etter overtråkk i første kamp fredag, Sofie Kjeldsand merket belastningen på knærne etter mange kamper i helgen og Ingrid Duister måtte gå av banen etter nok et overtråkk. I tillegg måtte Marte Hegli stå over kampen etter legevaktbesøk tidligere på dagen.

Hegli var dehydrert på grunn av matforgiftning. Hun forsøkte å spille søndagens første kamp, men kollapset på benken og måtte tas hånd om av de andre spillerne og treneren. Men kom seg på beina etter rikelig med drikke og sukker, før siste kamp og fulgte den fra benken som assisterende lagleder.

Foran fra v. Ingrid Sand, Sofie Kjeldsand, Ingrid Duister og Anne Bjørset.Bak fra v. Frank Cadamarteri, Marte Hegli, Grete Husbyn og Synne Leirfall

I den første kampen søndag morgen, om femteplassen i turneringen, var sterke Gimle fra Bergen totalt overlegne.De satte likevel trolig norgesrekord i usportslighet da de provoserte med å spille helbanepress og kjøre opp scoren maksimalt mot en allerede slått motstander i en kamp der poengdifferansen er totalt uten betydning. Det fortsatte selv noen minutter i fjerde periode da Stjørdal måtte fullføre kampen med fire spillere. Først i sluttminuttene lettet Gimle på presset og doblet isteden på midtbanen for å stjele ballen fra vår ballfører.

Stjørdal måtte fullføre kampen med fire spillere på banen, fordi det ikke fantes innbyttere, etter at sekretariatet hadde fem feil på både Synne Leirfall og Grete Husbyn. Protestene våre om at sistnevnte bare hadde pådratt seg fire i løpet av kampen falt selvsagt for døve ører, og dommerne måtte forholde seg til det som sto på skjemaet.

I et ellers godt arrangement i helgen mener vi å se vesentlige sekretariatfeil i tre av våre fire kamper. Det er skuffende. I en av kampene, vår siste, slo feilføring beviselig ut til vår fordel da en våre spillere slapp å forlate banen til tross for at hun pådro seg seks feil i løpet av kampen. To feil er isteden ført på en annen spiller.

For Stjørdal BBK betyr NM først og fremt nyttige erfaringer om hvordan man skal tenke og forberede seg til viktige kamper ikke minst når det gjelder nok hvile, mat og lagledelse ved mange tøffe kamper i en kort turnering. Og spesielt for et par av våre spillere, Sofie Kjeldsand og Ingrid Sand, som begge fortsatt holder jente-alder, gir dette nyttig erfaring med tanke på senere NM-sluttspill.

Men det er bare å konstatere at det er et langt steg fra trøndersk basketball og til den idretten klubber som Ulriken, Gimle og Asker driver med på juniordamesiden – der mange av jentene på laget allerede matches i eliteserien. Det er rett og slett rått parti. Da er det bare å dra hjem, trene, forberede seg og bli enda bedre.

 

Gimle – Stjørdal 113-16

Kamp om 5. plass i U19-NM

Råholthallen, bane 3, Eidsvoll

Stjørdal BBKs lag (poengfordeling ukjent, skjema mangler): Ingrid Duister, Ingrid Sand, Grete Husbyn, Sofie Kjeldsand, Anne Bjørset, Marte Hegli og Synne Leirfall.

 

Ammerud – Stjørdal 64-19

Kamp om 6. plass i U19-NM

Råholthallen, bane 3, Eidsvoll

Stjørdal BBKs lag (poeng i parentes): Ingrid Duister (4), Ingrid Sand (2), Grete Husbyn (3), Sofie Kjeldsand, Anne Bjørset (4) og Synne Leirfall (6).