Knepent tap i rullestolkamp

Published by Frank on

Stjørda44861_10152743918565179_609538385_nl Dragons greide heller ikke i år å slå ekspertene i Trondheim

Basketballklubb i sesongens eneste rullestolkamp.

Etter et jevnt oppgjør hvor Dragons rullet målløse av banen i siste quarter kunne hjemmelaget cruise inn til seier med seks poeng , 18-12.

44861_10152743918565179_609538385_n

For de som allerede nå er forvirret over å høre og Dragons og rullestolidrett i samme setning så er forklaringen ganske enkel. Basketballregion Midt-Norge har de siste årene organisert en serie der 3. divisjon og delvis 2. divisjonslagene på herresiden spiller hver sin match mot regionens eneste rullestolklubb. Det skjer i lånte rullestoler og med standard kampregler for rullestolbasket.

Men i motsetning til i fjor ble kampen spilt med gode, splitter nye og stødige stoler til både gjester og hjemmelag. Det gjorde det vesentlig mer moro.

Stjørdal Dragons stilte med bare fire herrespillere, to damespillere og to juniorspillere på laget. En av de sistnevnte,  Kenneth Bach Øyen, var utvilsomt den som viste best kontroll på stolen ute på gulvet

Det hjalp likevel ikke. I år som i fjor kom Dragons på hælene tidlig i kampen, men i år greide de gjennom 8-2 til dragene i tredje periode å kjempe seg inn i kampen. Foran siste periode lå de bare to poeng bak. Men det holdt altså ikke helt.

Undertegnede og flere av de andre som var med gleder seg allerede til neste rullestolkamp neste år.

Trondheim Basketballklubb – Stjørdal Dragons 18-12

Vikåsenhallen, Trondheim

Stjørdal Dragons (poeng i parentes): Ingar Mehus (2), Frank Cadamarteri (4), Adrian Gundersen (2), Bjørg Husbyn (4), Matias Smørvik, Jone E. Westrum, Peder Olsen og Kenneth Back Øyen

I motsetning til i fjor stilte nå også de gjestene lagene i flunkende nye og gode rullestoler i kampen i Vikåsenhallen. Det endte likevel